Recupero

logo recupero kleur

06-22684540

Praktijk is gesloten t/m vrijdag 23 augustus

milde Hyperbare Zuurstoftherapie (mHBOT)

Wat is mHBOT?

mHBOT zorgt voor het inademen van geconcentreerde zuurstof in een cabine met verhoogde atmosferische druk om zo het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.

De lucht die we inademen bevat slechts 21% zuurstof. Door het verhogen van de hoeveelheid aangeboden zuurstof en door het op druk brengen van het lichaam neemt de hoeveelheid opgeloste zuurstof in het bloedplasma toe van 0,3 dl zuurstof/100 ml bloed naar 3,6 dL/100 ml bloed. Het maximaliseert ook de draagkracht van hemoglobine. Milde hyperbare zuurstoftherapie heeft als doel de weefsels van extra zuurstof te voorzien.  Deze extra toediening van zuurstof onder druk zorgt ervoor dat o.a. bestralingsklachten bij kankerpatiënten verminderen, dat diabetische wonden sneller genezen en dat bepaalde infecties sneller genezen. Ook mensen met Long COVID hebben baat bij deze vorm van behandelen.

Het is belangrijk dat u kunt `klaren`, dit betekent dat u de druk van uw oren moet kunnen halen. Bij het op druk brengen van de kamer is het mogelijk dat u druk voelt op uw oren. Dit is hetzelfde als in een vliegtuig. Dit gevoel ontstaat doordat de druk aan de buitenkant van het rommelvlies hoger wordt dan aan de binnenkant. Dit gevoel kunt u wegnemen door te kauwen, te slikken, te gapen of te `klaren`. We gaan dit oefenen voordat u de cabine in gaat. Als de cabine eenmaal op druk is, is dit gevoel weer weg. Dit gevoel komt weer terug aan het eind van de behandeling, wanneer de druk weer afgebouwd wordt. Dan moet u weer `klaren`. In de eerste sessie wordt de druk wat lager gehouden, zodat u kunt wennen aan het gevoel en aan het `klaren`. In de sessie daarna wordt de druk langzaamaan verhoogd. Het duurt ongeveer 5 minuten tot de gewenste luchtdruk bereikt is.

Tijdens de behandeling krijgt u een neus- of gezichtsmasker voor het toedienen van de zuurstof. We overleggen van tevoren wat u het prettigst vindt. Dit masker neemt u mee naar huis en brengt u weer mee wanneer u hierheen komt. Tijdens de behandeling kunt u lezen of puzzelen.

Indien nodig kan MHBOT gecombineerd worden met High Intensity Lasertherapie voor een beter resultaat.

Voordelen van MHBOT:

  • Simuleert de groei van nieuwe bloedvaatjes
  • Mobiliseert stamcellen
  • Verhoogt de collageen productie voor sneller herstel
  • Afweer- en genezingscellen gaan beter werken
  • Verbetert het zuurstofgehalte van perifeer weefsel
  • Versnelt het herstelproces, o.a. van wonden
  • Verbetert gewrichts- en spierfunctie
  • Activeert vochtafvoer
  • Versnelt het herstel na sporten, waardoor sportprestaties verbeteren
  • Verbetert slaap en ontspanning
  • Versnelt het herstel na een operatie
  • Vergroot energie en vitaliteit
  • Sommige antibiotica gaan beter werken
  • Stug littekenweefsel (fibrose) kan soepeler worden
  • Pijn wordt minder

Bijwerkingen

Bijwerkingen van MHBOT zijn mijn mild en tijdelijk. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn: pijn in de oren, bijziendheid, vermoeidheid en gewichtsverlies.

Pijn in je oren kun je voelen bij het op- en afbouwen van de druk. Meestal gaat `klaren` dan ook moeilijker. Dit wordt vaak veroorzaakt door een verkoudheid. Wanneer deze over is, verdwijnt ook vaak de pijn aan je oren.

Bijziendheid ontstaat door de hoge dosis zuurstof die je inademt tijdens de behandeling, hierdoor kan je ooglens boller worden. Dit kan er tijdens de behandeling voor zorgen dat je iets minder goed in de verte kan kijken. Dit verdwijnt na 6 weken na de behandeling.

In zeldzame gevallen komt er een zuurstofintoxicatie voor. De symptomen zijn tintelende vingers en/of tenen, wazig zien, transpireren, misselijkheid en/of trekkingen rond de mond. Deze wordt uitgelokt doordat de hersenen te veel zuurstof krijgen en daardoor overprikkeld raken. Dit kan alleen gebeuren tijdens de behandeling. Zodra overgeschakeld wordt naar gewone lucht, stopt het.

Contra-indicaties:

Een behandeling met MHBOT is niet mogelijk bij:

  • Een klaplong
  • Verkoudheid of infectie van de bovenste luchtwegen
  • Het gebruik van adriamycine (een cytostatisch antibioticum)
  • Ernstig hartfalen
  • zwangerschap
  • Ernstige COPD
  • Een pacemaker, neurostimulator of pijnpomp
  • Onbehandelbare epilepsie
  • Het niet kunnen `klaren` van je oren
  • Ongecontroleerde koorts

De behandeling:

MHBOT is een intensieve behandeling. We starten met 20 sessie van ong. 1 uur.  Deze vinden plaats met een frequentie van 5x per week gedurende 4 weken. Na 20 sessies kan, indien nodig, de behandeling verlengd worden. De werking van de therapie kan tot 3 maanden nadien nog aanhouden. In principe is de hele behandeling eenmalig.

Stoppen met roken heeft een positief effect op het genezingsproces.

Tarieven

Geadviseerd wordt een kuur van 20 sessies in een periode van 4 weken te volgen. 

Per sessie is de investering 60 euro.

Specifieke vragen, snel reactie nodig?

Bel me of stuur een Whatsapp >

milde Hyperbare Zuurstoftherapie

Deze vorm van een behandelen kan gecombineerd worden met High Intensity Lasertherapie. Bij een aantal blessures kan dit voor een sneller en beter resultaat zorgen.

*Tekst aanpassen* “Tegenwoordig behandel ik mijn cliënten alleen nog maar met de High Intensity Laser. Ze zijn verbaasd over de snelle werking. Het kost ze weinig tijd, het is niet intensief en vaak is een verlichting merkbaar vanaf de eerste ‘stralen’. ”

Esther Bogers – Lammers

Waarom voor mij kiezen?

Verzekerde verlichting van jouw klachten

Het voelt als mijn missie om iedereen te helpen pijnvrij door het leven te gaan. Mensen blijven vaak te lang met hun blessures lopen of voelen zich niet geholpen bij een fysiotherapeut. Mijn behandelingen helpen je snel en pijnloos van je klachten af. 

Betaalbare tarieven

Recupero hanteert betaalbare tarieven, zonder daarbij de kwaliteit uit het oog te verliezen

Persoonlijke service

Tijdens de behandeling staan jouw situatie en wensen centraal.

Bescheiden behandelaar

Onopvallend rekening houden met de ander. Bij Recupero ben je geen nummer, maar een individu.

Recupero geeft jou je leven zonder blessures terug

Met de High Intensity Laser wordt je veilig en pijnloos behandeld. We tackelen jouw klachten zonder medicatie, intensieve oefeningen of operaties.